Miesten vaatteet vs naisten vaatteet

22.04.2021

Oletko koskaan ostanut iloisesti kaupasta t-paidan ja vasta kotona huomannut sen olevan vastakkaiselle sukupuolelle tarkoitettu. Miten toimit:

A: Pääsee pari ärräpäätä ja päätät palauttaa vaatteen tai ainakin haudata sen vaatekaapin perukalle

B: Pidät vaatteen, koska se istuu hyvin ja asialla ei oikeasti ole mitään merkitystä

Jos me olisimme rationaalisia ihmisiä, niin vastaus olisi aina B. Emme kuitenkaan aina ole, vaan syvällä olevat alkukantaiset tunteet saattavat ottaa vallan. Useimmiten toki miehillä kuin naisilla. Naiset osaavat ainakin tässä yhdessä asiassa olla yleisesti miehiä rationaalisempia. Itse myönnän, että varhaisaikuisuudessa itsetuntoni ei olisi riittänyt kulkemaan naisten paidassa, vaikka se olisi istunut kuinka hyvin tahansa.

Miehille, naisille vai onko sillä väliä?

Melko usein me ihmiset haluamme vaatteiden olevan suunnattu juuri minulle. Usein kaupassa pyöriessäni olen tutkiskellut, onko tämä miesten vai naisten mallia. No, toisinaan näkee suoraan leikkauksesta, että nyt tarvitaan vähän enemmän rintatreeniä tämän istuvuuteen. Ei kuitenkaan aina. Välillä vaatteet ovat leikkaukseltaan kaikille sopivia. Tämä koskee varsinkin t-paitoja.

Usein miehet ja naiset eroavat fyysisiltä ominaisuuksiltaan sen verran paljon, että se on vaatteiden istuvuutta ajatellen huomioitava. Tämäkään ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa. Ehkä nykyaikana tätä on tuotu vielä voimakkaammin esiin, kun puhutaan tasa-arvosta tai sukupuolineutraaliudesta. Uusisukupolvi sekoittaakin perinteistä pakkaa melkoisesti rikkomalla vaatetuksella kaikkia mahdollisia aikaisempia rajoja.

Nallewear on lähtenyt liikkeelle miehille suunnatuista vaatteista. Kovin seksistä eikö...? Ei hätää meidän vaatteitamme saa ostaa kuitenkin kuka vaan, siistiä eikö...? Haluamme kuitenkin ottaa myös huomioon naisten tai oletettujen naishenkilöiden mahdollinen erilaisuus fyysisessä ulkomuodossa. Suunnitteilla onkin alkuun naisille suunnattu upea t-paita. Katsotaan minkälaisen vastaanoton se saa ja tuumailemme jatkoa sen jälkeen.

Koolla on merkitystä

Yksi kantava voima meidän toiminnassamme vastuullisuuden lisäksi on tuottaa vaatteita kaikenkokoisille. Vaikka itse kuulun tällä hetkellä m-l koon keskikastiin, niin oli aika, jolloin kuuluin +xl kastiin. Silloin oli erittäin haasteellista löytää uusia hyvin istuvia vaatteita.Jos minulla oli vaikeaa, niin Nallewearin tirehtööri Terolla, on ollut vieläkin vaikeampaa. Teron lempinimi on Nalle, hän on yli 190 cm pitkä sekä lihaa luiden ympäriltä löytyy kiitettävästi. Melko tuskaista on ollut hyvin istuvia vaatteita löytää. Nalle on itseasiassa veljeskatraan pienin ja ystävä piirissä on myös useita isoja kavereita. Ympärillä on siis ollut paljon ihmisiä, jotka kamppailivat samojen haasteiden kanssa.

Tästä päästään Nallewearin synnyn taustoihin. Nalle halusi tehdä asialle jotain ja näin syntyi oma vaatemerkki. Nallewear-nimi juontaa juurensa tietenkin Nalle-lempinimeen. Nalle halusi, että nimestä ja logoista tulisi hyvälle mielelle. Miten tämä sinusta onnistui?

Markkinoilla on edelleen melko vähän laadukkaita vaatteita, joista löytyy laajasti kokoja. Mikäköhän siinä on taustalla? Nallewearin perusajatus kuitenkin on korjata tätä tilannetta tuomalla markkinoille lisää laadukasta valintaa aivan kaikenkokoisille miehille ja jatkossa myös naisille.

Vaatteita kaikenkokoisille 

Uutta miesten Flock t-paitaa on saatavilla xs-xxxxl, siis löytyy pientä ja isoa tai oikeastaan erittäin isoakin. Samaa periaatetta tulemme noudattamaan tulevassa naistenmallistossa. T-paitoja on tulossa kaikenkokoisille. Ne tulevat olemaan samaa laadukasta Flock-sarjaa, koska uskomme laadukkaiden naisten arvostavan laatua sekä kestävää kehitystä. 

Pienen hetken päästä siis Nallewearin-verkkokaupasta löytyy miesten vaatteet ja naisten vaatteet...niin ja edelleen kuka vaan voi ostaa mitä tahansa, emme kysy kassalla sukupuolta. Koonkin saat päättää ihan itse ja toki siinä tarvittaessa autamme.

Terveisin Teemu ja Nallewear poppoo

Ps. Meillä on voimassa 30.4.2021 asti huikea etu sinulle. Kun tilaat verkkokaupasta yli 40 € arvosta, niin saat ilmaisen toimituksen lisäksi laadukkaan ja käytännöllisen Nallewear-laukun kaupan päälle. Edun arvo on sinulle jopa 44,90 €