Ei mennyt kuin Strömsössä

09.08.2021

Olihan työmaa, saada uusia tuotteita myytiin. Voidaan sanoa, että tuli oppirahoja maksettua kunnolla. Tässä tapauksessa työtuntien muodossa.

Uuden äärellä aina tulee tilanteita vastaan, joihin ei ole varautunut. Uusien tuotteiden ideasta myyntiin saaminen sisältää monia työvaiheita ja kestää parhaimmassakin tapauksessa useita kuukausia.

Ensin suunnitellaan malli ja pyydetään näytteitä kankaista. Kangasnäytteet tulevat usein nopeasti ja päätöksen jälkeen tehdas tekee näytekappaleen vaatteesta. Kun se vihdoin saadaan käsiin, niin se joko hyväksytään tai tehdään parannuksia.

Mallin hyväksymisen jälkeen vaate lähtee tuotantoon, kunhan ensin päätetään mitä kokoja otetaan ja kuinka paljon. Tehtaan tilanteesta riippuen tuotanto käynnistyy heti tai useamman viikon päästä. Sen verran pieni toimija vielä olemme, ettei ole vipua nopeuttaa tuota prosessia.

No tällä kertaa tehtaan päässä asiat sujui varsin ripeästi, mutta rahti ei kulkenutkaan puolestaan yhtä sujuvasti. Johtuen tästä erikoisesta ajasta, vaatteemme jäi matkalle jumiin useammaksi viikoksi. Ei auttanut kuin odotella.

Tuo viivästys ei tosin aiheuttanut töitä, mutta kun vihdoin saimme tuotteet varastolle niin niiden myyntiin laittaminen ei puolestaan mennyt kuten Strömsössä.

Ensin sovittiin kuvaukset kuvaajan ja mallien kanssa, missä on aina oma säätönsä aikatauluineen. Kuvaukset itsessään sujui hyvin. Jälkikäsittelyssä puolestaan kosahti kunnolla.

Halusimme itse tehdä kuvien lopullisen käsittelyn, koska se on firman sisällä hallussa tai ainakin näin uskoimme. Se ei ollutkaan niin yksinkertaista, mitä olisi voinut olla.

Kuvausteknisesti emme olleet osannut ohjeistaa kuvaajaa kunnolla. Tämä aiheutti editointipöydällä reilun viikon ylimääräisen työn kaikkine säätöineen. No tulipahan opittua paljon uutta.

Lisää yllättäviä haasteita tuli verkkokauppa-alustasta. Sen taivuttaminen haluttuun muotoon ei myöskään onnistunut käden käänteessä. Siitäkin onneksi selvittiin opettelemalla uutta. Tuohon saattoi liittyä myös jonkin asteisten voimasanojen käyttö...jota en kuitenkaan myönnä.

Tässä päästään yrittäjyyden ihanuuteen. Saat tehdä töitä paljon, mutta korvauksen saaminen siitä on erittäin epävarmaa. Nyt sitten katsotaan minkälaisen vastaanoton uudet tuotteet verkkokaupassa saavat. Jännä nähä.

Käy tutustumassa verkkokaupan uuteen valikoimaan. Nappaa itsellesi tai läheisellesi uusia vaatteita piristykseksi tähän eriskummalliseen aikaan.

Hyvää terveyttä ja oppia ikä kaikki,

Teemu ja Nallewear-tiimi